Menü:

Közérdekű:

Az iroda munkaideje:
8-10, 15:30-18 óra és a szentmisék után
Szentmisék:
- hétfő, szerda, péntek: 17:00
- kedd, csütörtök: 8:00
- szombat: 8:00 és 17:00 (a vasárnapi olvasmányokkal, magyar nyelven)
- vasárnap: 9:00 (horvát nyelven), 10:30 (magyar nyelven).Keresztelő Szent János - Hajdújárás

Postacím: 24414 Hajdújárás
Boris Kidrič utca 2.
Telefon: +381 (0)24 758-079

Miserend:
Péntek: 18:00
Szombat: 9:00 és 18:00
Vasárnap: 10:30

2008. IX. 26. - A Lurkóház megnyitója

Drea után szeptember 26-án megnyitja kapuit a hajdújárási Lurkóház is. Két évvel ezelőtt, amikor megnyitották Dreán a Lurkóházat, nekem még eszembe sem jutott volna, hogy talán erre Észak-Bácskában is szükség lenne hasonló, hátrányos helyzetű gyermekeket befogadó intézményre. Az elmúlt két év során azonban szomorúan tapasztaltam, hogy bizony ezen a környéken is akadnak olyan családok, ahol nincs áram a házban, nincs víz, nincs saját ágya a gyermeknek, a saját szobára pedig még a legmerészebb álmaiban sem gondolhat. Amíg az egyik oldalon azt látjuk, hogy a mai gyerekeknek saját mobiltelefonjuk, saját számítógépük is van, a másik oldalon viszont még mindig nagyon sok azoknak a száma, akik jóval a létminimum alatt élnek. Ilyen szegénységben élő, tanulásban lemaradt gyerekek számára szervezzük meg a foglalkozásokat. 
A hajdújárási Lurkóház három falu diákjait tudja fogadni. Hajdújárásról, Királyhalmáról és Noszáról 24 tanulóra számítunk. A foglalkozásokat délelőtt és délután is megszervezzük, mivel a diákok két váltásban járnak iskolába. Három nevelőnő tud majd foglalkozni velük, a tanulás és játék mellett uzsonnát és egy meleg ételt biztosítunk a számukra. A gyerekek első osztálytól kapcsolódhatnak be a munkába, idén az alsósok mellett  ötödikesek is részt vesznek a foglalkozásokon. 
A munka megkezdése előtt áldozatkész önkéntesek segítettek abban, hogy a házat rendbe tegyük. Feltakarítottunk és olyan állapotba hoztuk, hogy október elsején fogadhatjuk a Lurkóház leendő növendékeit.

Kőműves Larisza

Lurkóház

2008. IX. 7. - Táskaszentelés

A hajdújárási Keresztelő Szent János templomban szeptember 7-én táskaszenteléssel fogadtuk az új elsős hittanosokat. A kis elsősök verssel készültek, amit az ünnepélyes bevonulás után mondtak el. Idén Hajdújáráson 15 kisdiák íratkozott be hittanra, ebből 13 fiú és 2 lány:
Begovity Kornél, Beszédes Levente, Boja Bálint, Bosnyák Edina, Fehérvári Dániel, Haskó Viktor, Kovács Ádám, Márkus Máté, Mészáros Dániel, Mihajlovity Emmanuel, Óvári Ákos, Rudity Martin, Sánta Dávid, Somogyi Valentin és Szabó Heléna.
A szentmisét Füleki József plébános mutatta be. A táskaszentelésen jelen volt az iskola igazgatónője, Szűcs Anna és az elsősök tanító nénije, Mačković Klára.

Vissza