Menü:

Közérdekű:

Az iroda munkaideje:
8-10, 15:30-18 óra és a szentmisék után
Szentmisék:
- hétfő, szerda, péntek: 17:00
- kedd, csütörtök: 8:00
- szombat: 8:00 és 17:00 (a vasárnapi olvasmányokkal, magyar nyelven)
- vasárnap: 9:00 (horvát nyelven), 10:30 (magyar nyelven).ELISMERÉS TEMPLOMUNK KÖRNYÉKÉNEK RENDEZETTSÉGÉÉRT

Palicson a szentmisére érkezőt vagy akár csak rövid imára a kápolnába betérőt évek óta szemet gyönyörködtető látvány fogadja: a mindig szépen rendezett templomkert a tavasztól őszig pompázó virágaival, díszcserjéivel és nagy gondossággal telepített fáival, a nyári hőségben igazi felfrissülést jelentő sziklakert dísznövényeivel és –halaival, a frissen nyírt pázsit és sövény, és természetesen a mindig feltakarított templomudvar.

Mindez Varga András, plébániánk sokoldalú és tettrekész hívőjének keze munkáját dicséri, aki nyugdíjba vonulása óta különösen is szívügyének tartja templomunk és kápolnánk parknak is beillő udvarának rendben tartását. Teszi mindezt fáradhatatlanul, nagy odafigyeléssel és törődéssel. András bácsi kertészi teendőit területben, a négyzetméterek sokaságában fejezhetjük ki, de annak igazi mértékegysége valójában a szeretet, amellyel azt nap mint nap ellátja, mindannyiunk nagy örömére. A valóban nagy munkában időnként ugyan néhányan besegítenek neki a virágágyások körül, de a szép környezet alapjában véve mégis az ő legnagyobb érdeme.

Fáradozásainak eredményét a Palicsra érkezők is megcsodálhatják, mint ahogyan tette ezt nemrég a szabadkai Köztisztasági Közvállalat zsűrije is, amely a város szintjén megrendezett pályázat során rendezettségéért, szépségéért külön díjjal jutalmazta plébániánkat. Az elismeréshez, amelyhez András bácsinak a hívek szívből gratulálnak, párosul köszönetük is, amiért munkájának köszönve mindig gondozott templomudvar várja őket.

Vissza